/ Inici  / Galeries  / Yellowstone National Park

El Parc Nacional Yellowstone va ser creat pel Congrés dels Estats Units i convertit en llei l'1 de Març de 1872. És un parc situat principalment en l'estat de Wyoming, encara que s'estén per Montana i Idaho. Esta considerat el Parc Nacional més antic del món i és famós per la seva diversa fauna i pels seus fenòmens geotèrmics, especialment l'Old Faithful Geyser.

S'estén per un àrea de 8983 km2, comprenent llacs, canons, rius i cadenes muntanyoses. El Llac Yellowston és el llac de muntanya més gran d'Amèrica del Norte i en la meitat meridional es troba la Caldera Yellowston, el super volcà més gran del continent i considerat un volcà actiu.

Centenars d'espècies de mamífers, aus, peixos i rèptils han estat documentats en el seu territori. Ós grizzly, llops, ramats de bisons, ants,  i coiots pasturen o s'alimenten lliurement i viuen al parc. El 1988 un gran incendi va cremar gairebé un terç del parc, sent aquests arbres caiguts i calcinats també una imatge recurrent d'aquest meravellós parc.